کبد چرب را چگونه درمان کنیم؟


کبد چرب بیماری است که به دلیل زندگی بی تحرک امروزی و استفاده از غذاهای چرب و فست فودها به وجود آمده و انسان های زیادی را درگیر خود کرده است. کبد چرب به کمک رژیم غذایی مناسب و ورزش قابل درمان است.

میزان ابتلا به بیماری کبد چرب در جامعه افزایش یافته است و دلیل اصلی آن افزایش شیوع چاقی، دیابت، کم تحرکی، چربی خون بالا، افزایش و کاهش ناگهانی وزن و رژیم غذایی نامناسب و پرکالری است. از هر 10 ایرانی، 3 نفر به کبد چرب مبتلا هستند و این آمار، زنگ خطر ها را درباره شیوع گسترده این بیماری در جامعه به صدا درآورده است، زیرا گرچه ممکن است این بیماری در ابتدا عوارضی در بدن ایجاد نکند، اما اگر تحت درمان مناسب قرار نگیرد، می تواند به التهاب و نارسایی جدی کبد منجر شود.

یکی از بهترین راههای درمان کبد چرب در افرادی که اضافه وزن دارند کاهش وزن است .بعد از عمل جراحی چاقی همه موارد کبد چرب یا بهبود کامل می یابند و یا اینکه از درجات شدید به درحات خفیف می رسند.

رژیم غذایی مناسب و استفاده از میوه ها و سبزیجات و تحرک و ورزش کردن کمک زیادی به درمان بیماری کبد چرب می کند.

این روزها در هر میوه فروشی که وارد می شوید آووکادو نیز به چشم می خورد. می توانید بودجه سبد میوه تان را طوری تنظیم کنید که از خواص فوق العاده این میوه نیز بهره مند شوید. آووکادو راهی طولانی را برای اثبات خواص خود پیموده است چون میوه چربی است و مصرف روزانه بیش از یک عدد توصیه نمی شود.

آووکادو

باید بدانید که خواص فوق العاده این میوه ناشی از وجود اسید اولئیک (نوعی از اسیدهای چرب اشباع نشده مونو) است. این ترکیب سالم باعث کاهش میزان کلسترول خون می شود. علاوه بر این آووکادو حاوی فیبر زیادی است که باعث ایجاد احساس سیری زودهنگام شده و میزان قند خون را کاهش می دهد. در نتیجه اگر می خواهید بیشتر به کبد خود خدمت کنید می توانید این میوه را نیز به سبد غذایی تان اضافه کنید. توجه داشته باشید که ترکیبات موجود در آووکادو باعث کاهش سلول های چرب تجمع یافته در این ارگان شده و باعث بهبود عملکرد آن می شوند.

 سیب سبز

روزانه یک عدد سیب سبز برای صبحانه میل کنید. با این کار ساده می توانید میزان قند خون تان را نیز تنظیم کنید. به عقیده متخصصان آمریکایی سیب سبز یکی از سالم ترین و مفیدترین سیب ها و البته میوه ها محسوب می شود. باید بدانید که سیب و به خصوص سیب سبز باعث پاکسازی کبد می شود.

 سیب سرشار از آنتی اکسیدان است و این آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد مقابله کرده و قند خون را پایین می آورند. البته موضوع به همین جا ختم نمی شود. سیب حاوی اسید مالیک است که یک عنصر اساسی برای پیشگیری از سنگ در کبد و کلیه ها می شود؛ در نتیجه کمک می کند که این دو ارگان در سلامت بهتری قرار داشته باشند.توصیه می شود که سیب را با پوست میل کنید. چون حاوی مواد معدنی مفیدی است که با چربی ها مقابله کرده و فلزات سنگین را از بدن دفع می کند.

 گریپ فروت

گریپ فروت و دارابی یا پوملو نیز مانند لیموترش جزو میوه های دوستدار کبد هستند؛ اما هر کدام شیوه خود را دارند. گریپ فروت حاوی آنزیمی است که باعث تحریک کبد شده و چربی ها و توکسین ها را دفع می کند.دارابی حاوی میزان زیادی اسید مالیک و کاراتنوئید است که این دو ترکیب باعث تقویت و تمیزی کبد می شوند.

 فراموش نکنید که نارینژین موجود در این میوه نیز بالاست و باعث آب شدن اسیدهای چرب تجمع یافته در کبد می شود. در هر حال برای کاهش چربی کبد تان از مصرف این میوه های ترش و مفید غافل نشوید. اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید قبل از مصرف گریپ فروت با پزشک تان مشورت کنید و نحوه استفاده صحیح آن را متناسب با شرایط تان سوال کنید.

لیموترش

حتما در خصوص خواص فوق العاده لیموترش زیاد شنیده اید و احتمالا تا به حال ترکیب آب لیموترش و یک لیوان آب را(به صورت ناشتا) امتحان کرده اید. اگر می خواهید بیشتر مراقب کبدتان باشید و اگر دچار کبد چرب شده اید به این کار بسنده نکرده و لیموترش را به رژیم غذایی تان نیز اضافه کنید.توجه داشته باشید که مرکبات به طور کلی باعث پاکسازی کبد می شوند چون سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند. لیموترش همچنین حاوی ویتامین C است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می شود. اگر لیموترش برایتان خیلی اسیدی و ترش است می توانید آن را در یک لیوان آب بچکانید و میل کنید. البته مصرف آب لیموترش بدون افزودن آب تاثیر بیشتری برای کبد دارد.

کبد چرب و کبد سالم 

اگر آزمایش خون داده و سونوگرافی انجام داده اید و پزشک کبد چرب تشخیص داده است بدانید که تنها نیستید و این روزها این بیماری گریبان خیلی ها را گرفته است. در حالت کلی تجمع بیش از اندازه چربی ها در سلول های کبد باعث بروز این مشکل می شود. فردی که کبد چرب دارد علائمی مانند التهاب، خستگی زیاد و ناخوشی عمومی دارد. در این صورت نیز لازم است یک سری تغییرات کلی در زندگی تان ایجاد کنید. فراموش نکنید که این مشکل در طولانی مدت می تواند به بیماری جدی سیروز کبدی تبدیل شود که مرحله پیشرفته کبد چرب محسوب می شود. در نتیجه لازم است که پیشگیری های لازم را انجام دهید.

مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *